Paradicsomleves sajtos falatkákkal
Hozzávalók:
2 fej kisebb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 ek. olaj
2 közepes krumpli
8 paradicsom
1 ek. friss, apróra vágott bazsalikom
só, bors
kifli / baguette / leveles tészta
reszelt sajt (Gouda pl.)
1. A hagymákat apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk. Közben egy nagyobb lábasban vizet forralunk, ha felforrt, belerakjuk a paradicsomokat pár percre, majd kivesszük és könnyedén eltávolítjuk a héjukat.
2. A krumplit megpucolva kockákra vágjuk, és az olajon megforgatjuk.
3. A paradicsomokat kockákra vágjuk, és ezt is a lábasba tesszük, felöntjük 7-8 dl vízzel, és felforraljuk. Bazsalikommal, sóval, borssal fűszerezzük és közepes lángon puhára főzzük, majd levesszük a tűzről.
4. Ha a paradicsom és a krumpli is teljesen puhára főtt, turmixgéppel pürésítjük (szükség esetén átszűrjük, sózzuk, borsozzuk).
5. A kiflikarikákra, levelestészta-kockákra reszelt sajtot szórunk, és pár perc alatt 200-210 fokos sütőben megpirítjuk.
Még több gyors vacsora az NLCafén:
- Gyors vacsora hús nélkül: túrólepény
- 20 perces vacsora: a gyors sajtgolyó
- Mit főzzek ma vacsira? Bundás kenyeret