Csirkéből sok mindent készíthetünk, és bár megvannak a kedvenc klasszikusaink (a sült csirke, a KFC-csirke, a sörösdobozon sült csirke), jólesik néha újítani, ezért megkértük bloggereinket, mutassák meg kedvenc őszi csirkés receptjeiket.
Gombás csirkeraguleves
Hozzávalók 4 főre:
30 dkg csirkemell 1×1 centis kockákra vágva
10 dkg zöldborsó
20 dkg gomba felcikkezve
2 szál sárgarépa apró kockákra vágva
2 szál petrezselyemgyökér apró kockákra vágva
1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
3 gerezd fokhagyma reszelve
175 g tejföl 20%-os
1 dl tej
1 púpozott kanál liszt
4 ek. olívaolaj
1,5 liter víz vagy húsalaplé
A csirkeraguleves elkészítése a Gastrobertollini blogon olvasható.
Fehérborban sült rozmaringos csirkecombok
Hozzávalók:
6 csirkecomb
só, bors
2 szál rozmaring
6 szelet bacon
1 ek. csirkezsír
1-1,5 dl száraz fehérbor
A recept az Álom.Íz.Világ blogon folytatódik.
Soksajtos-spenótos csirkemell paradicsommártással
Hozzávalók 4 személyre:
A húshoz:
1 egész csirkemell
só, frissen őrölt fekete bors
1/2 citrom leve
extra szűz olívaolaj
A töltelékhez:
200 g spenótlevél
150 g ricotta
150 g mascarpone
2 ek. frissen reszelt parmezán
só
1/2 kk. őrölt, szárított fokhagyma
1/2 kk. frissen reszelt szerecsendió
só, frissen őrölt feketebors
Továbbá:
125 g mozzarella
50 g füstölt sajt
1 ek. frissen reszelt parmezán
200 g sűrű, fűszeres paradicsomszósz
A mennyei csirkés recept a Tavola in Piazza blogon folytatódik.
Sült csirkemell almás céklasalátával
Hozzávalók 2 főre:
fél csirkemellfilé 4 kisebb szeletre vágva
A panírhoz:
kukoricaliszt és 1-2 teáskanál őrölt pirospaprika
só, bors
kókuszzsír a sütéshez
A salátához:
2 alma
2 kisebb fej cékla
1 fej lila hagyma
két kis doboz natúr joghurt v. tejföl, kefír
1 púpos tk. mustár
só, bors
pár csepp citromlé
ízlés szerint fűszerek (kakukkfű, oregánó, bazsalikom)
Az elkészítés leírása a Pálmafa project blogon olvasható.
Lecsós csirkecomb
Hozzávalók:
4-5 db csirkecomb
40 dkg paradicsom
40 dkg paprika
2 nagyobb fej hagyma
pirospaprika
olaj
só, bors
1,5 dl köles
petrezselyemzöld
A lecsós csirkecomb receptje a Varázslat fakanállal blogon folytatódik.
Hagymás csirkemell
Hozzávalók:
csirkemell
só
bors
olaj
vöröshagyma
A gyorsan elkészíthető hagymás csirkemell receptje a Konyhalál blogon folytatódik.
Füstölt sajtos csirkepárnácska
Hozzávalók 4 főre:
70 dkg csirke felsőcombfilé darálva
3 ek. petrezselyem
2 kk. ázsiai citromfű (szárított)
Só, bors
Olaj a sütéshez
4 fej lila hagyma
15 dkg füstölt sajt
1 nagy vagy 2 kis fej karfiol
25 dkg szeletelt bacon
A recept a Tetovált lány konyhája blogon folytatódik.
Még több szuper csirkés receptek az NLCafé oldalán:
- Gyors vacsora: fűszeres sült csirke
- Mit főzzek ebédre? Csirketortát sonkával és baconnel
- Így biztosan nem lesz száraz: 3 recept csirkemellből
- Nyerő páros: csirkés palacsinta