Gasztro

Budapesten nyitja legújabb éttermét Jamie Oliver

Tavasszal nyitja fővárosunkban éttermét a népszerű angol séf, Jamie Oliver. Ezzel a negyedik európai város lehet Nagy-Britannián kívül Budapest, ahol a Jamie's Italian megnyitja kapuját.

Nagy-Britanniában közel negyven, Jamie Oliver útmutatása alapján működő olasz étterem várja vendégeit. Az európai kontinensen Moszkva és Isztambul után a napokban Rotterdamban nyitja meg éttermét a méltán népszerű séf. Budapest a negyedik város lehet a sorban.

A Jamie’s Italian Angliában rendkívül közkedvelt étteremhálózat, melynek legfőbb oka, hogy a britek kedvenc séfje pontosan azt a szimpatikus vonalat követi, amit a szakácskönyveiben már megszokhattunk tőle. Azaz hétköznapi, megfizethető ételeket készít, de nagyon jó minőségű alapanyagokból.

Annyit máris lehet tudni a Jamie Oliver nevével fémjelzett budapesti étteremről, hogy az ételek készítésekor kizárólag olyan alapanyagokat használnak, amelyek GMO-, azaz genetikai módosításoktól mentesek, és csak olyan termelőktől vásárolnak húst, akik bizonyítottan kerülik az antibiotikumok használatát. A Jamie’s Italian éttermek általában 100-150 fős személyzetet foglalkoztatnak, hogy Budapesten mekkora méretű lesz, egyelőre titok.

Természetesen a budapesti étteremben nem maga Jamie Oliver főz, hanem magyar séfet választ, akinek részt kell vennie egy 8 hetes képzésen Londonban. Ugyanakkor az étteremben kizárólag Jamie receptjeiből készíthetik majd az ételeket. Addig is, amíg a Jamie’s Italian megnyílik, nézd meg a sztárséf isteni kajáiból összeállított galériánkat.

Megnézem
Összes kép (1)

Ilyen lehet a tavasszal nyíló budapesti Jamie’s Italian étterem is

További Jamie Oliver témájú cikkek az NLCafén

Fotók: Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top