Rántott hús diós-kakukkfüves bundában
Hozzávalók 4 személyre:
• 4 fél szelet csirkemellfilé
• 10 dkg zsemlemorzsa
• 5 dkg dió
• 5 szál kakukkfű
• 2 tojás
• liszt
• tengeri só
A zsemlemorzsát összekeverjük a kakukkfű lecsipkedett leveleivel és a durvára tört dióval. A hússzeleteket besózzuk, majd a lisztbe, a felvert tojásba és legvégül a zsemlemorzsás keverékbe forgatjuk. Forró, sütőpapírral bélelt, 200 fokos sütőben (zsiradék hozzáadása nélkül) 15–20 perc alatt megsütjük. Vajas-petrezselymes újkrumplit vagy burgonyapürét kínálunk hozzá.
Még több rántott húsos cikk az NLCafén:
- Rántott hús: tippek és recept kedvencünkhöz
- Variációk rántott húsra
- 12 szuper ötlet! Így dobd fel a vasárnapi rántott húst