A virsli a gyors vacsorák egyik legkedveltebb alapanyaga, vannak, akik csak simán megfőzik, mások a villámgyors virslisalátát vetik be ilyen esetekben, mások a sajttal töltött virslire esküsznek. Mi ma egy igazi klasszikust, a hot dogot hoztuk nektek vacsorára.
Sült hot dog
Hozzávalók:
- 1 db vöröshagyma
- 4 szelet bacon
- sütéshez olaj
- ízlés szerint mustár
- 20 dkg (trappista, edami, cheddar vagy ami van otthon) reszelt sajt
- 4 db (hot-dog) kifli
- 4 db virsli
- ízlés szerint ketchup
Elkészítés
A virsliket vagy a kolbászokat egyik oldalukon hosszában óvatosan megvágjuk (ne vágjuk át teljesen), és a résbe beletömködjük a csíkokra vágott sajtot. Az így megtöltött virsliket körbetekerjük egy-egy szelet szalonnával, és előmelegített grillsütőn vagy kiolajozott tepsiben megsütjük őket. Közben néha fordítunk rajtuk egyet, így a szalonna minden része egyenletesen megsül.
A félbevágott hot dog kiflik belső részét serpenyőben, sütőben vagy a kenyérpirító rácsán megpirítjuk egy kicsit, majd megkenjük mustárral és ketchuppel.
A szeletekre vágott hagymát egy kis olívaolajon barnára pirítjuk, egyenletesen teszünk a kiflik alsó felére, ráhelyezzük a megsült virsliket, és rátesszük a tetejét, majd megszórjuk sajttal, tepsibe tesszük és 5-10 perc alatt rápirítjuk a sajtot.
Még több gyors vacsora virsliből:
- Gyors és finom receptek virsliből – élet a mustáron túl
- Mit főzzek ma vacsorára? Virslinyalókát!
- Gyors finomság vacsorára: virslivel töltött zsemle