Az biztos, hogy Jamie Oliver tökéletes forralt bora örökre bevéste magát a kedvencek közé és a fahéjas forró csoki is állandó szereplő lesz nálunk télen, de lássuk, milyen immunerősítő italok sorakozhatnak még fel télen a két nagy kedvenc mellé!
Alma-csipkebogyó tea
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 db bio alma héja
- 1 ek. szárított csipkebogyó
- 8 citromfűlevél
- méz
- 400 ml víz
A csipkebogyót és a citromfűleveleket egy lábasba helyezzük. A vizet az almahéjjal 60 °C-ra hevítjük, majd az egészet a citromfüves csipkebogyóra öntjük, és lefedve legalább 1 órán keresztül állni hagyjuk. Mézzel ízesítve, langyosan fogyasztjuk.
Elkészítési idő: 10 perc
Narancsos-kurkumás mézszörp
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 kk. kurkuma
- 2 ek. méz
- 1 kk. narancsvirágvíz
- 100 ml frissen facsart narancslé
- 2 csipetnyi őrölt fahéj
- 300 ml víz
A kurkumát a mézzel és a narancsvirágvízzel simára keverjük. A vizet és a narancslevet 60 °C-ra hevítjük, összekeverjük a fűszeres mézzel, és poharakba töltve, egy-egy csipetnyi fahéjjal meghintve azonnal, melegen fogyasztjuk.
Elkészítési idő: 10 perc
Gyömbéres grapefruitital
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 ek. fenyőrügyszirup
- 2 tk. rózsavíz
- 20 g friss gyömbér
- 1 rózsaszín grapefruit frissen facsart leve
- 300 ml víz
A gyömbért megpucoljuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. A fenyőrügyszirupot a rózsavízzel és a gyömbérrel simára keverjük. A vizet és a grapefruit frissen facsart levét 60 °C-ra hevítjük, összekeverjük a fűszeres fenyőrügysziruppal, és poharakba töltve azonnal, melegen fogyasztjuk.
Elkészítési idő: 10 perc
Még több ital receptje az NLCafé-n:
- A tökéletes forralt bor Jamie Olivertől
- 3 forró ital, amitől minden hűvös este jobb lesz
- Lélekmelengető fűszeres likőr házilag