Gasztro

Gyors, könnyű recept: epres-tejfölös-kekszes szelet

Az ilyen időszakokban a sütésen is szoktam lazítani kicsit, nem a munkásabb-bonyolultabb receptekhez nyúlok, hanem valami egyszerűbbet és gyorsabbat készítek, így több idő marad másra, a pihenésre is.

Örömmel jelentem: sikeresen túléltük a karácsonyt! Idén csak három helyre mentünk, ami elméletben könnyített pályának számít, viszont novemberben–decemberben úgy lemerítettük az elemeinket, hogy másfél nap konstans pihenés után is kokszik vagyunk még. Ennél többre viszont nem lesz idő, úgyhogy ez van, bepróbálkozunk még egy korán fekvés-korán kelés kombóval, ez nekem szokott segíteni. Ilyenkor csak gyors receptekre van idő.

Gyors, könnyű recept: epres-tejfölös-kekszes szelet

Epres-tejfölös-kekszes szelet recept:

  • 850 g tejföl
  • 10-12 ek. házi eperlekvár (vagy másmilyen lekvár; bolti lekvárból kevesebb is elég, mert az édesebb)
  • ízlés szerint méz (én 1 evőkanállal tettem bele)
  • 400-500 g négyszögletes keksz

A tejfölt és a lekvárt összekeverjük, megkóstoljuk, hogy mennyire édes, szükség esetén még több lekvárt és mézet teszünk még bele. Ugye tényleg gyors és könnyű

A folytatásért kattints a Sweet home caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top