Hogy mi egészséges, az persze relatív, de az biztos, hogy (sajnos) a klasszikus házi palacsinta, a francia palacsinta és nagy kedvencünk, a kalóriabomba zserbós palacsinta sem sorolható az egészséges(ebb) kategóriába. Mostani receptjeink azonban igen.
Mandulás amerikai palacsinta
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 120 ml kókusztej
- 25 dkg darált mandula
- 1 tk. szódabikarbóna
- csipetnyi só
- kevés olaj a sütéshez
A tojásokat enyhén elhabarjuk, majd hozzáadjuk a kókusztejet. A mandulát, a szódabikarbónát és a sót összeforgatjuk, majd a tojásos kókusztejhez adjuk, és simára keverjük. Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, és kis adagokban kisütjük a palacsintát.
Mini almapalacsinta
Hozzávalók:
- 3 alma
- 2 tojás
- 1 ek. porcukor
- 1 mk. őrölt fahéj
- 2-3 ek. zabpehelyliszt
- 1 ek. kókuszolaj
- olaj a sütéshez
A meghámozott almákat lereszeljük, hozzáadjuk a tojásokat, a porcukrot, a kókuszolajat és a zabpehelylisztet, és alaposan összekeverjük. Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, majd evőkanálnyi adagot kanalazok a masszából, a kanál hátlapjával kissé szétnyomkodjuk, és mindkét oldalát megsütjük.
Paleo kókuszos palacsinta
Hozzávalók 4 személyre:
- 6 dkg kókuszliszt
- 4 ek. kókuszolaj
- 1,5 dl kókusztej
- 2 ek. méz
- 6 tojás
- fél mokkáskanálnyi vaníliaaroma
- fél tk. szódabikarbóna
- fél mk. só
A kókuszos paleo palacsintához keverd krémesre az olajat a mézzel, majd a tojásokat is keverd bele egyesével. Öntsd hozzá a kókusztejet, a vaníliaaromát és a kókuszlisztet, keverd vagy mixeld simára. Végül fakanállal simítsd el a paleo-palacsintatésztában a sót és a szódabikarbónát is.
Forrósítsd fel a serpenyőt néhány csepp kókuszolajjal, és süss kisebb palacsintákat a tésztából. A hagyományosnál vastagabbak lesznek. Azonnal tálald, kínálhatod bogyós gyümölcsökkel, mézzel, fahéjjal vagy juharsziruppal meglocsolva.
Még több palacsintarecept az NLCafén:
- Pénteki palacsinta: a klasszikus túrós
- Gyors vacsora: húsos, rántott palacsinta
- Eszméletlen egészséges palacsintareceptek