Gasztro

Paradicsomos csirkés burgonyapüré

Házi bébiétel? Igen! Sok babás barátnő vesz körül, így gyakran járok babázni, ilyenkor terítéken van, hogy mit eszik éppen a bébi, hogy hol tart a hozzátáplálás.

Abban a szerencsében volt részem, hogy a legjobb barátnőm ikrei mellett ott lehettem, amikor először kóstoltak almalét, aztán kekszes reszelt almát, majd az első céklát. Most, hogy már egyévesek elmúltak, egyre több mindent ehetnek. Nemcsak sikerült elcsípnem az első paradicsomos csirkés burgonyapüré kóstolását, hanem elkészíthettem és meg is etethettem vele őket. Kisbabának eddig még nem főztem, furcsa volt, hogy szinte csak az összetevőket kell összefőzni, nem is tudtam elképzelni, hogy milyen íze lesz. Természetesen volt otthon ugyanilyen ízű bolti üveges bébiétel is, ám mi úgy gondoltuk, hogy egy próbát megér, hogy lesz-e ízben tapasztalható különbség.

Az összehasonlító kóstolás után kiderült, hogy a házi sokkal finomabb. Enyhén paradicsomos ízű lett a krémes állagú püré. Elsőre is nagyon ízlett az ikreknek, nem köpködtek, hanem megették szinte az egészet. Az etetés után jóllakott babák kacagtak rám – hát kaphat az ember ennél szívből jövőbb dicséretet?

Paradicsomos csirkés burgonyapüré

Paradicsomos csirkés burgonyapüré

  • 4 db nagyobb burgonya
  • 70 g paradicsompüré
  • 10 dkg csirkemell
  • 1 csipetnyi ételízesítő

A folytatásért kattints a Varázslat fakanállal caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top