A kekszeket azért szeretjük, mert sokoldalúak: reggelire forró teával kísérve is tökéletesek, a tízórais csomagba is csomagolhatunk a kekszekből, és természetesen akár desszertként is elropogtathatjuk a legfinomabb (csokis) kekszeket. Mai kekszünket is pont ezekért szeretjük.
Diós-csokoládés zabkeksz
Hozzávalók 18 darabhoz:
- 12 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 5 dkg liszt
- 5 dkg apró szemű zabpehely
- 1 tojás
- 1 tk. sütőpor
- 5 dkg étcsokoládé
A vajat a cukorral kézi mixerrel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, a zabpelyhet, a tojást, a sütőport és az apróra vágott csokoládét. Összegyúrjuk, ezután a masszából nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk. Koronggá lapítjuk őket, és sütőpapírral bélelt sütőlemezen 180 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt kisütjük.