Gasztro

Magyar séfet magasztalt Gordon Ramsay mestere

Hazánkban járt Franciaország egyik leghíresebb szakácsa és étteremtulajdonosa, Guy Savoy. Valentin-napon agyondicsérte a Costes séfjét.

A HVG szerint Savoy a vacsora után beszélgetésbe elegyedett az étterem séfjével, Palágyi Eszterrel, aki megkérdezte, hogy szerinte mire kell még odafigyelnie ahhoz, hogy a Costes kiérdemelhesse a második Michelin-csillagát. “Viccel, kisasszony, amit ma itt ettem, három Michelin-csillagot érdemel” – válaszolta Savoy.

The Best Valentine's Day Present:The 3 Michelin star chef Guy Savoy was eating by us and make a compliment: ” What i ate here tonite is deserve 3 Michelin star! ” ????

Közzétette: Eszter Palágyi – 2016. február 14.

Savoy egyébként kettő, a nevét viselő étterem tulajdonosa (az egyik Párizsban, a másik Las Vegasban van), illetve még négy éttermet üzemeltet a francia fővárosban. Keze alatt “nevelkedett” Gordon Ramsay, aki Savoyt tartja kulináris mentorának, sőt mondhatjuk úgy: neki köszönhető a Ramsay-jelenség.

A párizsi Guy Savoy étterem 2002-ben gyűjtötte be a harmadik Michelin-csillagot, majd a brit Restaurant Magazin a világ 50 legjobb étterme közé sorolta. Savoy Las Vegas-i étterme a két Michelin-csillag mellett az AAA Five Diamond Award és a Forbes Five Star Award nyertese, valamint a világ leghíresebb bor- és borkultúra-magazinja, a Wine Spectator Grand Award birtokosa.

Savoy a szakmai elismerések mellett 2000-ben megkapta a Francia Köztársaság Becsületrendjét is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top