nlc.hu
Gasztro
Így lesz tökéletes a hétvége: fantasztikus csokitorta házilag

Így lesz tökéletes a hétvége: fantasztikus csokitorta házilag

Ha nem jutottatok el cukrászdába, akkor legyen most egy napra belőletek cukrász. Készítsétek el ezt a fantasztikus csokitortát, tökéletes zárása lesz a hétvégének!

Tészta:

  • 6 dkg liszt
  • 6 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 2 dl olaj
  • kikenéshez vaj
  • fél csomag sütőpor
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor

Trüffelkrém:

  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 7 dkg kakaópor

Gesztenyekrém:

  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek. rum
  • 25 dkg gesztenyemassza

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukor felével habbá verjük, a sárgáját az olajjal és a cukor másik felével kihabosítjuk, majd a fehérjehabba keverjük. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral szárazon elkeverjük, majd a tojáshabos masszába forgatjuk. Egy 15-20 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, majd beleöntjük a masszát. A tésztát a tortakarika széleihez igazgatjuk, hogy a közepénél egy mélyedés keletkezzen, így a tészta közepe a sütés alatt nem púposodik fel. 20-25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk hűlni, amíg elkészítjük a krémeket.

A trüffelkrémhez a tejszínt a cukorral addig főzzük, amíg a cukor elolvad, és a szirup egy kicsit besűrűsödik. Habverővel csomómentesen belekeverjük a kakaóport, majd a tűzről levéve beledolgozzuk a kis kockákra vágott vajat is. Teljes olvadásig kevergetjük. Az így elkészült krémet hagyjuk kihűlni, majd egy mélyebb tálba tesszük, és géppel néhány percig habosítjuk.
A gesztenyekrémhez a gesztenyemasszát lereszeljük, és jól kikeverjük a porcukorral, a puha vajjal és a rummal. 8 kis golyót formálunk a masszából, és félretesszük a díszítéshez.

A kihűlt piskótakarikát 3 lapra vágjuk. Az alsó lapot vékonyan megkenjük trüffelkrémmel, majd eloszlatjuk rajta a gesztenyekrémet. Ismét egy vékony réteg trüffelkrém következik, majd ráhelyezzük a középső piskótalapot, amit ismét trüffelkrémmel kenünk meg. Hagyjunk krémet a torta körbekenéséhez is! A rétegezést a harmadik piskótával fejezzük be, majd körbekenjük a maradék trüffelkrémmel, és rusztikusan megcsapkodjuk az oldalát. A félretett gesztenyegolyókkal díszítjük a tetejét.

A golyókat megszórhatjuk kakaóporral, vagy csurgathatunk rájuk olvasztott csokoládét is.

 Még több isteni csokitorta az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top