Gasztro

5 gyümölcs, ami aláássa a fogyókúrád

Ha komolyan veszed a fogyókúrát, az alábbi gyümölcsöktől jobb, ha távol tartod magad, ugyanis meglepően magas a cukortartalmuk.

5 gyümölcs, ami aláássa a fogyókúrád

Egészséges étkezés nem létezik sok gyümölcs nélkül. Viszont ha fogyókúrázol, különbséget kell tenned gyümölcs és gyümölcs között, ugyanis némelyik a magas cukortartalma miatt aláaknázhatja az erőfeszítéseidet anélkül, hogy észrevennéd. Lássuk, melyek ezek!

 1. Füge

A friss füge segít az emésztésben, de a cukortartalma nem hagyható figyelmen kívül: egy kis tányérnyi fügében (2-3 darab) 40 grammnyi van.

2. Gránátalma

A gránátalma apró, fényes magjai ínycsiklandozó lehetőséget kínálnak az édességvágyunk csillapítására, de nem árt velük vigyázni: egy gránátalma csaknem 40 gramm cukrot tartalmaz. 

3. Banán

A banán szuper kálium- és rostforrás, de ha odafigyelsz, mennyi cukrot fogyasztasz, ne feledd, hogy egy közepes banán 20 grammot tartalmaz.

4. Szőlő

A szőlő akár a desszertet is kiválthatja egy étkezés végén, hiszen egy csészényiben 15 gramm cukor van. 

5. Aszalt gyümölcsök

Az aszalt gyümölcsök a közhiedelemmel ellentétben nem éppen fogyókúrás nassolnivalók – sokszor több bennük a cukor, mint a gyümölcs. Egy kis tasaknyiban például 25 gramm cukor és 130 kalória van.

Forrás: Skinny Mom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top