A csicseriborsó már sokszor bizonyított gyors vacsoraként is. Gondoljunk csak a jobbnál jobb tapasokra! Ez a mai vega gyors vacsora is olyan, ami állandó szereplő lesz, ha egyszer kipróbáljátok.
Alapfűszerek:
- ½ kiskanál aprított koriander
- 1 kiskanál római kömény
- 1 babérlevél
- ½ kiskanál őrölt kardamom
- ½ kiskanál őrölt fahéj és szerecsendió
A rizshez:
- 1 kiskanál kókuszolaj
- 1 lila hagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, késsel szétnyomva
- 1 kiskanál reszelt gyömbér
- 1 kiskanál kurkuma
- 1 kiskanál garam masala
- 1 sárgarépa lereszelve
- 1 bögre vajbab (lehet fagyasztott)
- ½ konzerv csicseriborsó
- só (kb. 1/2kiskanál)
- kb. 1,5 bögre víz
- ¾ bögre barna rizs (vagy basmati rizs)
Másfélszeres vízben főzzük puhára a rizst. Amikor ez elkészült, egy serpenyőben forrósítsunk fél kiskanálnyi olajat, és pirítsuk meg rajta az alapfűszereket (római kömény, koriander, kardalom, fahéj, szerecsendió, babérlevél). Csak rövid ideig pirítsuk (kb. 1 perc), közben gyakran megkeverve. Adjuk hozzá a felaprított hagymát, pároljuk puhára, majd keverjük bele a lereszelt sárgarépát, a leszűrt csicseriborsót és a vajbabot. Fakanállal forgassuk össze a fűszerekkel és adjuk hozzá a frissen lereszelt gyömbért, a fokhagymát, garam masalát és a kurkumát. Rövid kevergetés után dolgozzuk össze a kifőtt rizzsel.
Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:
- Mit főzzek ma vacsira? Sütőtökös frittatát
- Gyors vacsora: paradicsomleves sajtos falatkákkal
- Sonkás batyu – gyorsan valami finomat vacsorára
- Gyors vacsora: tortillatekercs sült csirkemellel