Gasztro

Ennél jobb dolog nem történhet a kaláccsal!

Maradt egy kis kalács? Készítsétek el belőle ezt a zserbógubát, ennél jobb dolog nem történhet vele!

Ha már nem bírtok a kaláccsal, de még mindig van pár szelet, ne dobjátok ki! Készítsétek el ezt a zserbógubát, és rá fogtok jönni, hogy ennél jobb dolog nem is történhetett volna azzal a pár szelet kaláccsal. Darált dió, baracklekvár és csokoládé gondoskodik a zserbós ízvilágról, de készíthetjük más lekvárokkal is, a diót pedig lecserélhetjük darált mákra, mandulára, vagy akár mogyoróra is.

Ennél jobb dolog nem történhet a kaláccsal!

Hozzávalók:

  • 4-6 szelet kalács
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2,5 dl tejszín
  • 10-12 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 6-8 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 5-6 kocka étcsokoládé
  • 1 ek vaj
A tetejére:
  • 5 dkg olvasztott écsoki (elhagyható)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top