Gasztro

4 étvágycsökkentő étel, amiktől tovább maradsz jóllakott

Ahhoz, hogy minél tovább ne éhezz meg, nem az a megoldás, hogy jól teli pakolod a tányérod. Sokkal fontosabb, hogy olyan ételeket válassz, amik jobban eltelítenek, mint mások.

Az anyagcserénk 5-10%-a áll az emésztés folyamatából. Bizonyos ételek jobban lefoglalják az emésztőrendszerünket, és mivel tovább dolgozik rajtuk a szervezet, több kalóriát is éget. Hogy mit érzel ebből? Azt, hogy több ideig tart a jóllakottság érzete, hosszú távon pedig a fogyókúrád is jobban működik! Lássuk, melyek ezek az étvágycsökkentő ételek!

4 étvágycsökkentő étel, amiktől tovább maradsz jóllakott

1. Piros paprika

Megéri az ételeket csípősen fűszerezni, ugyanis a paprika a benne található kapszaicin miatt szuperül telít, és felpörgeti a kalóriaégetés folyamatát is.

2. Árpa

Bár a szénhidrátokat gyorsan emészthető ételnek tartjuk, az árpa kivétel: a svéd Lundi Egyetem kutatása szerint, csökkenti az étvágyat, sőt a vércukorszintet és a cukorbetegség esélyét is. 

3. Mandula

Hajlamos vagy megéhezni reggeli és ebéd között? Egy pár szem mandula jó barátod lehet: egy 2015-ös vizsgálatban egészségesen étkező nőket kértek, hogy három napig mandulát egyenek tízóraira. A nők arról számoltak be, hogy a mandula miatt ebédre, sőt még vacsorára is kevesebbet ettek.

4. Lazac

A lazac a benne található omega-3-zsírsavnak köszönhetően telít el: ez ugyanis megemeli a leptin hormon szintjét a szervezetben, ami telítettség érzetről tájékoztatja az agyat.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top