Egészség

A depresszión is segíthetnek az omega-3-zsírsavak

Egy új kutatás bebizonyította, hogy a depresszióval is felvehetik a harcot a jótékony omega-3-zsírsavak.
A depresszión is segíthetnek az omega-3-zsírsavak

 Ha eddig csak a szívünk egészségéért, az agyunk jó működéséért, vagy a fogyókúra miatt fogyasztottunk omega-3-zsírsavban gazdag ételeket, most a pro-listánkra újabb érvet írhatunk fel. Ez pedig nem más, mint a mentális egészségünk megőrzése.

 A Translational Psychiatry közölte azt a tanulmányt, amelyben 13 kutatásnak, összesen 1233 depressziós beteg vizsgálatának eredményét összegezték. A kutatók azt vizsgálták, hogyan hatnak az omega-3-zsírsav különböző formái, az eikozapetaénsav (EPA) és a dokozahexaénsav (DHA) – melyek mind a halakban találhatók – a súlyos depresszióval küzdők állapotára. Az eredmény szerint a leghatékonyabbnak az EPA bizonyult a depresszió ellen: jelentősen csökkentette a tüneteket, különösen azoknál, akik antidepresszáns mellé fogyasztották. 

Egyelőre az omega-3 kiegészítő kapszulák még nem tartoznak hivatalosan a depressziót kezelő készítmények közé, de a tanulmány szerzője, Dr. Roel JT Mocking szerint, a felfedezéssel jelentős előrelépést tettek a depresszió és egyéb mentális zavarok kezelésében.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top