nlc.hu
Gasztro
A legegészségesebb sófajták

A legegészségesebb sófajták

Az egyszerű asztali só valóságos mumus lett az elmúlt években, de ha az tilos, akkor mégis milyen só kerülhet az ételekbe?

1. Rózsaszín himalája só

Ez a csodaszép, rózsaszín kristályokból álló a Himalája hegyei közül érkezik. Színét állítólag magas vastartalma adja, de emellett rengeteg ásványi anyag is található benne. A himalája só jót tehet a görcsölő izmoknak, kordában tartja a vércukorszintet és biztosítja a sejtek megfelelő pH-értékét. Többnyire azért szeretik, mert nemcsak egészséges, de elérhető áron is kapható.

2. Szürke só

Talán kevésbé ismert az agyagtól szürkére színeződött szürke só, amiben szintén sok hasznos ásványi anyag található. Ez a jól megtartja a nedvességet, és segít egyensúlyban tartani a test elektrolit-háztartását. Sajnos mivel ennek a sónak az előállításában kézi munkára is szükség van, az ára is kicsivel borsosabb.

A legegészségesebb sófajták

3. Fekete só

Az egzotikus külsejű fekete só Hawaiiról érkezik konyhánkba. Ez a vulkanikus eredetű, szénfekete só kiváló hatással van az emésztésre, és segít a szervezetes alapos tisztításában. Ráadásul különleges külsejének hála, még a fogásokat is sokkal látványosabbá varázsolhatja!

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top