A krémes ricotta, a spenót és a gomba páratlan ízharmóniáját adja ez a lasagnerecept. Próbáld ki a húsmentes lasagneváltozatot, amelyben egészen biztosan nem fogsz csalódni. Egyszerű, gyors vacsorát, hétvégi ebédet készíthetsz.
A gombás-spenótos lasagne hozzávalói
- 1 csomag lasagne tészta
- 1 doboz ricotta
- 1 csomag fagyasztott spenót
- 20 dkg reszelt mozzarella
- 5 dkg reszelt parmezán (esetleg trappista)
- 2 ek. apróra vágott petrezselyemzöld
A szósz hozzávalói
- 4 ek. olvasztott vaj
- 35 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 7 dl tej
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk. szárított bazsalikom
- fél k. szárított oregáno
- 4 ek. liszt
- 1 csipet szerecsendió
- ízlés szerint só, bors
Így készül a gombás-spenótos lasagne
A szószhoz nagyobb serpenyőben forrósítsd fel a vajat, dobd rá a felaprított vöröshagymát, pirítsd néhány percig. Dobd rá szeletekre vágott gombát is. Ízlés szerint sózd, borsozd. Amikor a gomba kissé elfőtte a levét, szórd bele a lisztet, és 2-3 percig kevergesd.
Öntsd fel a langyos tejjel, továbbra is kevergesd, majd amikor már majdnem forr, add hozzá a fűszereket, a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát. A forrástól számítva kb. még egy percig főzd. Ügyelj rá, hogy a liszt ne maradjon csomós. Miután elkészültél, vedd le a szószt a tűzről.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Az olasz konyha kedvenceként számon tartott lasagnetésztának forralj vizet, sózd. Főzd ki a tésztát lehetőség szerint egyesével, hogy ne tapadjanak össze. A kifőtt lapokat oszd háromfelé.
Egy közepes tepsi alját vajazd ki, és terítsd be az első adag kifőtt tésztával. Az alsó réteget kend meg a ricotta felével, a mozzarella harmadával, majd jöhet rá a kiolvasztott és lecsöpögtetett spenót fele. Fedd be újabb sor tésztával, majd kend rá a ricotta másik felét, a mozarella második harmadát, és szórd meg a maradék spenóttal. A harmadik réteg lasagnetésztára öntsd a gombás szószt, és szórd meg a mozzarellával és a reszelt parmezánnal vagy trappistával.
Told a gombával, spenóttal megrakott tésztát az előmelegített sütőbe, süsd kb. 30-35 percig, vagy amíg a sajt szépen megpirul a tetején.
Kivéve a sütőből a tálalásig várj kb. 10 percet, majd kockázd fel a spenótos-gombás lasagnét, és az apróra vágott, friss petrezselyemzölddel kínáld.
További lasagne recepteket találhatsz az NLCafén
- Készíts lasagnét zöldségekkel, gomolyával
- Laci-pecsenye: így készül a házi lasagne
- Így készül az olaszok kedvence, a bolognai lasagne
- Mivel pótolhatod a húst a lasagnében? Kapcsolódj a beszélgetésbe
Fotó: Pinterest