Ki az, aki ne szeretné a rántott csirkecombot? Ezt a receptet csirkecombrajongóknak ajánljuk. Kicsit más, mint a hagyományos, mégis arra biztatunk, próbáld ki akár már a következő hétvégén. A fűszeres tejben puhára főzött csirkehúsból a párizsias panírozásnak köszönhetően mennyei és különleges ebédet, vacsorát varázsolhatsz. Tálalhatod forrón, krumplipürével, salátával vagy rizzsel, de hidegen fogyasztva is nagyon finom.
Az omlós és ropogós csirkecomb hozzávalói 4 személyre
- 4 egész csirkecomb
- 1 liter tej
- liszt a panírozáshoz
- 2 tojás
- ízlés szerint só, bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
Így készítheted el az omlós és ropogós csirkecombot
A csirkecombokat alaposan mosd le, papírtörlővel itasd le a fölösleges vizet. Vágd ketté az alsó és felső részre.
Főzőedénybe öntsd a tejet, ízlés szerint sózd, borsoz, tedd bele a petrezselymet is. Amikor félig fölmelegedett tedd bele a csirkecombokat, forrásig hevítsd, majd lassú tűzön, fedő alatt kb. 25-30 perc alatt főzd puhára a húst. Óvatosan emeld ki az edényből, tedd tányérra, hűtsd ki. A főzőlevet kiöntheted, nem lesz rá többet szükség.
Üsd tányérba a tojásokat, kevés tejjel, ízlés szerinti sóval a panírozáshoz jól keverd fel. A lisztet töltsd egy másik tányérba, keverj hozzá 2-3 csipet borsot.
Forgasd a lisztbe, majd a tojásba és ismét a lisztbe a recept alapján megfőzött és kihűlt csirkecombokat.
Serpenyőben felforrósított olajban süsd mindkét oldalukat szép pirosra.
További csirkecombrecepteket találhatsz az NLCafén
- Kapros juhtúróval töltött csirkecomb recept
- Így készíthetsz különleges indiai fűszeres csirkecombot
- Páratlan recept: citromos, petrezselymes csirkecomb
- Hogyan készül a mézes csirkecomb? Kapcsolódj a beszélgetésbe és tudd meg
Fotó: Pinterest