A téli saláták helyét végre átveszik a friss, tavaszi saláták, mint amilyen ez az isteni spárgás-tojásos saláta, amit egy kis csirkemell és libazsír tesz különlegessé.
Tavaszi saláta csirkemellel
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 1 ek. libazsír
- 2 db újhagyma
- 4 db hónapos retek
- fél citrom leve
- 8 db közepes új burgonya
- 200 g csirkemell
- extra szűz olívaolaj
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 12 db zöld spárga
Elkészítés
A spárgákat megtisztítjuk, alsó, fás részeiket letörjük, a szárakon lévő vastagabb pikkelyeket lefejtjük. A spárgasípokat forrásban lévő, sós-ecetes vízbe dobjuk, és roppanósra főzzük. Ezután leszűrjük, és 3-4 cm hosszú darabokra vágjuk.
A tojásokat a spárga főzővizébe rakjuk, és újraforrástól számítva 6 percig főzzük. Ezután kivesszük, hideg vízzel leöblítjük, megpucoljuk, és félretesszük.
A fokhagyma héját lefejtjük, a gerezdet szétpasszírozzuk. A hagymát finomra aprítjuk. A hónapos retket vékony karikára vágjuk.
Az újburgonyákat megmossuk, alaposan megtöröljük, és mindegyiket 4-5 darabra vágjuk. A csirkemellet 1-2 cm széles csíkokra vágjuk.
Egy serpenyőben felhevítjük a libazsírt, hozzáadjuk a burgonya darabokat, közepes lángon megpirítjuk, majd papírtörlőre szedjük, félretesszük. Ezután a serpenyőben maradt zsiradékban megpirítjuk a csirkemell csíkokat is, majd ezeket is kivesszük, félretesszük.
A serpenyőben maradt zsírhoz egy kevés olívaolajat öntünk, hozzáadjuk az újhagymát és a fokhagymát, majd 1-2 percig pirítjuk.
Közben az összes előkészített hozzávalót tányérokra rendezzük, megszórjuk sóval, frissen őrölt fekete borssal, meglocsoljuk a fél citrom levével, végül a hagymás zsiradékkal, és azonnal tálaljuk.
Még több saláta:
- Saláták a világ körül 2 percben
- Édesköményes reteksaláta
- Így készül a Caprricciosa saláta
- Cukkinisaláta vacsorára
- Zöldbabos tonhalsaláta paradicsommal