nlc.hu
Gasztro
Isteni tavaszi saláta

Isteni tavaszi saláta

Színes, gazdag, tápláló, egészséges, és a lényeg: leírhatatlanul finom. Ezt a tavaszi salátát biztos, hogy még azok is kedvelni fogják, akik egyébként ódzkodnak a zöldségektől. A csirkemell és a libazsír nagyon jót tett neki!

 A téli saláták helyét végre átveszik a friss, tavaszi saláták, mint amilyen ez az isteni spárgás-tojásos saláta, amit egy kis csirkemell és libazsír tesz különlegessé.

Tavaszi saláta csirkemellel

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 1 ek. libazsír
  • 2 db újhagyma
  • 4 db hónapos retek
  • fél citrom leve
  • 8 db közepes új burgonya
  • 200 g csirkemell
  • extra szűz olívaolaj
  • só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 12 db zöld spárga
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A spárgákat megtisztítjuk, alsó, fás részeiket letörjük, a szárakon lévő vastagabb pikkelyeket lefejtjük. A spárgasípokat forrásban lévő, sós-ecetes vízbe dobjuk, és roppanósra főzzük. Ezután leszűrjük, és 3-4 cm hosszú darabokra vágjuk.

A tojásokat a spárga főzővizébe rakjuk, és újraforrástól számítva 6 percig főzzük. Ezután kivesszük, hideg vízzel leöblítjük, megpucoljuk, és félretesszük.

A fokhagyma héját lefejtjük, a gerezdet szétpasszírozzuk. A hagymát finomra aprítjuk. A hónapos retket vékony karikára vágjuk.

Az újburgonyákat megmossuk, alaposan megtöröljük, és mindegyiket 4-5 darabra vágjuk. A csirkemellet 1-2 cm széles csíkokra vágjuk.

Egy serpenyőben felhevítjük a libazsírt, hozzáadjuk a burgonya darabokat, közepes lángon megpirítjuk, majd papírtörlőre szedjük, félretesszük. Ezután a serpenyőben maradt zsiradékban megpirítjuk a csirkemell csíkokat is, majd ezeket is kivesszük, félretesszük.

A serpenyőben maradt zsírhoz egy kevés olívaolajat öntünk, hozzáadjuk az újhagymát és a fokhagymát, majd 1-2 percig pirítjuk.

Közben az összes előkészített hozzávalót tányérokra rendezzük, megszórjuk sóval, frissen őrölt fekete borssal, meglocsoljuk a fél citrom levével, végül a hagymás zsiradékkal, és azonnal tálaljuk.

Piazza Gabriella a Tavola in Piazza és Tarka Bárka caféblogok szerzője, az olasz konyha és a halételek rajongója. Blogjain változatos, egyszerűen elkészíthető receptek szerepelnek, melyek könnyedén beépíthetők a mindennapi ételeink sorába. A mediterrán ízek rajongóinak különösen ajánlott olvasmány mindkét blog.  
 

Még több saláta:

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top