A világ legrangosabb szakácsversenyének számító Bocuse d’Or európai döntőjének második napja nem csupán azért rendkívül fontos számunkra, mert most valóban Budapestre figyel a világ, hanem mert kilenc másik ország versenyzői mellett Széll Tamás és csapata is fakanalat ragad, és versenybe száll.
Széll Tamásék a 8-as boxban készíthetik el 5 óra 35 perc alatt a hónapok precíz tervezésével és finomításával kigyakorolt ételeiket. A másik kilenc konyhában Hollandia, Olaszország, Oroszország, Svájc, Horvátország, Franciaország, Belgium, Dánia és Svédország csapata készítheti el, és mutathatja be a haltányért és a vadtálat, amelyek fő alapanyagai a dunai kecsege és a gímszarvasborjú.
Ma este végre arra is fény derül ki, melyik tizenegy csapat jut ki a zsűri döntése alapján Lyonba, a 2017-es Bocuse d’Or világdöntőre, amelyen az amerikai, az európai és az ázsiai kontinentális döntő legjobbjaival együtt összesen 24 ország séfje vesz majd részt.
Szurkoljunk Széll Tamás újabb sikeréért, aki 2013-ban a világverseny 10. helyén végzett. A versenybe máris belenézetsz.