Gasztro

Bocuse d’Or: haltányért és vadtálat mutatnak ma be a sztárséfek

A világ legrangosabb szakácsversenyének európai döntőjét május 10-11-én bonyolítják Budapesten. A 20 csapat részvételével zajló verseny első 11 helyezettje jut tovább a 2017-ben Lyonban rendezendő világdöntőre. Hazánkat Széll Tamás képviseli.

A verseny európai fordulójára húsz nemzet séfje érkezett Budapestre. Magyarországot Széll Tamás, a 2013-as Bocuse d’Or világdöntő 10. helyezettje képviseli, commis-ja, azaz segítője Szabó Kevin, a coach Vomberg Frigyes, a csapatkapitány pedig Szulló Szabina.

A szakácsverseny első napján, május 10-én kedden sorrendben Izland, Ausztria, Norvégia, Bulgária, Finnország, Németország, Észtország, Spanyolország, Nagy-Britannia és Törökország legjobb szakácsai versenyeznek a továbbjutásért. Május 11-én szerdán pedig a hazai győztes Széll Tamás és csapata a hollandokkal, az olaszokkal, a svájciakkal, a horvátokkal, a franciákkal, a belgákkal, a dánokkal és a svédekkel mérheti össze szakácstudását a Bocuse d’Or budapesti, európai döntőjén. A verseny kiírásának megfelelően minden csapat hal- és vadételeket készít majd.

A Bocuse d’Or Europe 2016 eredményhirdetésére szerda este kerül sor. Ekkor derül ki az is, melyik az a tizenegy európai szakács, akik a bejutnak a Bocuse d’Or világdöntőjébe. A 24 ország részvételével zajló világverseny győztesét, a világ legjobb szakácsát 2017-ben a franciaországi Lyonban választják meg.

Olvass még a Bocuse d’Or szakácsversenyről az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top