Sztárok

Széll Tamás nyerte a magyar Bocuse d’Ort

Széll Tamás nyerte a magyar Bocuse d'Or döntőjét, ő indulhat magyar színekben a májusi, budapesti kontinensdöntőn.

A FeHoVa kiállítás keretei közt megrendezett magyar Bocuse d’Or-döntőbe Széll Tamás mellett öt szakács: Pohner Ádám (Sodexho), Szabó László (Olimpia Étterem), Sándor Rodrigo (Costes Downtown), Győrffy Árpád (Kollázs – Four Seasons) és Volenter István (67 Étterem és Bistro, Székesfehérvár) jutott be. Széll Tamás, a Michelin-csillagos Onyx étterem sous-chefje saját jogán indulhatott, mert három éve, a lyoni világdöntőn a tizedik lett.

Széll Tamás nyerte a magyar Bocuse d'Or-t

A szakácsoknak négy és fél órájuk volt arra, hogy elkészítsék a hús- és a halételt úgy, hogy a tálalás pontban kettőkor volt. A hal alapanyag kecsege, a hús pedig a szarvasborjú volt, így lesz ez májusban, az európai döntőn is. 

A végeredményben hatvanszázaléknyit számított az ízek összhangja, ötöd-ötöd részben pedig a tálalás és a konyha rendje. A zsűriben neves szakácsok szerepeltek, köztül a Bocuse d’Or-győztes Rasmus Kofoed és Serge Vieira. A végül győztes Széll kiemelkedett a mezőnyből. A Hungexpón rendezett döntőre a szervezők tízezer vendéget várnak. 

Olvass még Széll Tamás sikereiről az NLCafén:

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top