Pünkösdkor két remek gasztronómiai fesztivál is vár minket Budapesten:
Május 12–15, Millenáris
Vadat és halat, s mi jó falat, Szem-szájnak ingere – keresve sem találhatnánk illőbb idézetet az idei Gourmet Fesztiválhoz, ami évről évre azzal lopja be magát a kulináriakedvelő közönség szívébe, hogy Magyarország legjobb ízeit, a csúcsgasztronómia fővárosi és vidéki éttermeit, minőségi borászatokat, pálinka- és sörfőzdéket, cukrászatokat és izgalmas gasztromanufaktúrákat vonultat fel – mindegyikből a legjobbakat. Így lesz ez idén is. S míg korábban egy-egy étel került a középpontba, ezúttal két alapanyagból, a halból és a vadból készült remekeket kóstolhatjuk majd a számtalan más nagyszerű fogás mellett.
Belga sörfesztivál
Május 13–15., Bálna, Budapest
Idén pünkösdkor hetedik alkalommal rendezik meg a belga sörök rajongóinak ünnepét. 43 belga sörfőzde 205-féle sörével, köztük 61-féle csapolt sörrel várják a belga sörök szerelmeseit! A kiváló sörökhöz kiváló ételek illenek! Sörkorcsolyaként fogyaszthatunk szarvaskolbászt, Knyihár-féle házikolbászokat és sonkákat, tepertőt, valamint különleges sajtokat is. Ha meleg ételre vágynánk, a foodtruckok prémium hamburgerekkel és az elmaradhatatlan belga hasábburgonyával várnak mindenkit. Desszertként pedig Belgium két másik büszkeségét, a belga waffelt és a belga csokoládét ajánlják a szervezők.
Még több pünkösdi tartalom az NLCafén:
-
Erre a dátumra esik pünkösd 2016-ban
-
Mit ünneplünk pünkösdkor?
- Ünnepi menüsor pünkösdre