A leginkább köretnek elkészített vagy salátákat gazdagító bulgurt, avagy más néven búzatöretet nemcsak sós ételekhez használhatod fel. Próbáld ki a megszokott és talán már unalomba fulladt müzli pótlásaként banánnal, fahéjjal megbolondítva. Cukor helyett édesítheted frissen préselt almalével is a bulgurt, így a kalóriatartalma is csökken. A receptet laktózmentes, így a tejcukorra érzékenyek is fogyaszthatják. A megadott mennyiségből 3-4 adag készíthető.
A banános-fahéjas bulgur hozzávalói
- 18 dkg bulgur
- 6 dl cukormentes mandula- vagy rizstej
- 3 ek. barnacukor
- 1 banán
- 1 tk. fahéj
- csipet só
Így készítsd el a banános-fahéjas bulgurt reggelire
Nagyobb edényben melegítsd fel a mandula- vagy rizstejet, melyeket saját magad is készíthetsz, majd vedd le a tűzről, add hozzá a bulgurt és a sót, fedő alatt hagyd kb. 15 percig állni. Időnként megkeverheted. Akkor készült el, ha a bulgur teljesen megpuhult a meleg tejben.
A barnacukrot daráld le, majd keverd hozzá a fahéjat, ami még a zsírégetésben is segíthet. Öntsd az elkészült bulgurhoz, alaposan keverd össze. Ha szükséges, hígítsd kevés mandula- vagy rizstejjel. (Ha almalével édesítesz, akkor 1 dl frissel préselt almalevet keverj az elkészült bulgurhoz, majd szórd meg a fahéjjal is.) Kis tálkákban, banánszeletekkel díszítve kínáld a bulgurt reggelire.
További bulgurral készült étel receptje az NLCafén
- Finom, olcsó és gyors: 3 szuper étel bulgurból
- Gyors nyári vacsora: dinnyés bulgursaláta
- Kitűnő és különleges vacsora: petrezselymes bulgursaláta
- Hogyan kedvelheted meg a bulgurt? Kapcsolódj a beszélgetésbe
Fotó: Pinterest