Gasztro

Banános-fahéjas bulgurrecept reggelire

Tápláló és igazán finom reggelit vagy tízórait készíthetsz egyszerűen, gyorsan, csupán néhány hozzávaló felhasználásával. A banános-fahéjas bulgurt a gyerekek is imádni fogják. Induljon energikusan minden reggel laktózmentesen.

A leginkább köretnek elkészített vagy salátákat gazdagító bulgurt, avagy más néven búzatöretet nemcsak sós ételekhez használhatod fel. Próbáld ki a megszokott és talán már unalomba fulladt müzli pótlásaként banánnal, fahéjjal megbolondítva. Cukor helyett édesítheted frissen préselt almalével is a bulgurt, így a kalóriatartalma is csökken. A receptet laktózmentes, így a tejcukorra érzékenyek is fogyaszthatják. A megadott mennyiségből 3-4 adag készíthető.

A banános-fahéjas bulgur hozzávalói

  • 18 dkg bulgur
  • 6 dl cukormentes mandula- vagy rizstej
  • 3 ek. barnacukor
  • 1 banán
  • 1 tk. fahéj
  • csipet só

Így készítsd el a banános-fahéjas bulgurt reggelire

Nagyobb edényben melegítsd fel a mandula- vagy rizstejet, melyeket saját magad is készíthetsz, majd vedd le a tűzről, add hozzá a bulgurt és a sót, fedő alatt hagyd kb. 15 percig állni. Időnként megkeverheted. Akkor készült el, ha a bulgur teljesen megpuhult a meleg tejben.

A barnacukrot daráld le, majd keverd hozzá a fahéjat, ami még a zsírégetésben is segíthet. Öntsd az elkészült bulgurhoz, alaposan keverd össze. Ha szükséges, hígítsd kevés mandula- vagy rizstejjel. (Ha almalével édesítesz, akkor 1 dl frissel préselt almalevet keverj az elkészült bulgurhoz, majd szórd meg a fahéjjal is.) Kis tálkákban, banánszeletekkel díszítve kínáld a bulgurt reggelire.

Banános-fahéjas bulgur recept reggelire

További bulgurral készült étel receptje az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top