Ennél egyszerűbben és gyorsabban egészen biztosan nem lehetséges eperszörpöt készíteni. Ráadásul befőzés nélkül készül, így valamennyi vitamin, ásványi anyag, az eper káprázatos zamata benne marad a szörpben.
A főzés nélkül készíthető eperszörp hozzávalói
- 45 dkg friss eper
- 10 dkg cukor
- 6 cl víz
Így készül villámgyorsan az eperszörp főzés nélkül
Az egyszerűen és gyorsan elkészíthető frissítő eperszörphöz a gyümölcsöt a víz hozzáadásával turmixold le, majd add hozzá a cukrot, és közepes fordulaton még 1-2 percig kevergesd az így kapott folyadékot.
Töltsd poharakba, szóda- vagy ásványvízzel hígítsd, mentalevelekkel, citromkarikával, jégkockákkal kínáld. Gazdagíthatod eperdarabokkal is.
A recept alapján elkészített eperszörpöt öntetként is felhasználhatod, vanília- vagy csokoládéfagylaltot meglocsolva is rendkívül finom.
További eperszörpreceptek az NLCafén
- Befőzés: így készíts házi eperszörpöt
- Különleges párosítás: rozmaringos eperszörp receptje
- Főzés nélkül málnaszörpöt is készíthetsz
- Szuper ötletek fórumozóktól az eper hasznosítására. Szörpöt és süteményt is készíthetsz
Fotó: Pinterest