Gasztro

Házi Oreo jégkrém recept, amit mindenkinek ki kell próbálnia

Oreo keksz mint házi jégkrém? Igen, ez egy létező párosítás. És mindenképpen javasoljuk legalább egyszer elkészíteni, ugyanis páratlanul különleges és finom. Ráadásul a receptet elrontani sem lehet, olyan egyszerű.

Elsősorban az Oreo keksz és a jégkrémek rajongói fogják imádni ezt a különleges párosítást. A házi jégkrémet kínálhatod különleges desszertként, vagy fogyaszthatod csak úgy, a magad örömére. Igazi nyári kikapcsolódás már a recept elkészítése is, hiszen még csak meg sem izzaszt az az 5 perc, amit igényel. Ha imádod a különleges Oreo tortát, imádni fogod ezt a házilag készíthető jégkrémet is.

A házi Oreo jégkrém hozzávalói

  • 5 dl tejszín
  • 2 tubus sűrített tej
  • 30 dkg Oreo keksz
  • 1 tk. vaníliaaroma

Így készítsd el a házi Oreo jégkrémet

Robotgéppel aprítsd össze a villámgyors házi jégkrém elkészítéséhez az Oreo keksz 2/3-át, azaz 20 dekányi mennyiséget. A félretett 10 dkg Oreo kekszet kézzel törd kisebb-nagyobb darabkákra.

A tejszínt verd kemény habbá a vaníliaaromával együtt, majd alaposan keverd el benne a sűrített tejet. Végül add hozzá a darált Oreo kekszet. Lezárt dobozban fagyaszd 6 órán át. A dobozból kivéve várj, amíg kissé megolvad, majd a maradék, kézzel feldarabolt Oreo kekszet is keverd a házilag készített jégkrémhez. Poharakba szedve kínáld.

Oreo házi jégkrém recept - mindenkinek ki kell próbálnia

További házi jégkrémreceptek az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top