Mennyei spárgakrémleves receptje

nlc | 2016. Június 07.
Spárgából különlegesen finom krémlevest főzhetsz. Ráadásul egyszerűen és gyorsan. Próbáld ki még ma ezt a mennyei krémlevesreceptet. Nem fogod megbánni, sőt jövőre is alig várod majd a spárgaszezont.

Könnyű és rendkívül finom nyári levest készíthetsz spárgából. A különleges íz és zamat mellett még a túlzott energiamennyiségtől sem kell oly nagyon tartanod, hiszen 100 gramm spárga mindössze 17 kilokalóriát tartalmaz. Igaz, a görög joghurt és a sajt gazdagabbá varázsolja a krémlevest, mégis bátorítunk, mindenképpen készítsd el ezt az egyszerű és gyors receptet az idei spárgaszezonban.

A spárgakrémleves hozzávalói

Így készítsd el a spárgakrémlevest

Zöldségpucolóval óvatosan tisztítsd meg a spárgát (melyből érdemes minél többet enni), majd vágd le a vastag, kemény végét, vízzel alaposan öblítsd át, darabold a szárakat kb. 3-4 centi hosszúságúakra.

Fazékban, levesfőző edényen forrósítsd fel az olajat, és kissé pirítsd meg rajta a karikákra vágott póréhagymát. Add hozzá a fokhagymanyomón átpréselt gerezd fokhagymát, majd add hozzá az összevágott spárgát és a borsót. Kevés vízzel öntsd fel, 3-4 percig lassan melegítsd.

Ha felforrt, öntsd hozzá a maradék vizet is, forrald fel, ízlés szerint sózd, borsozd. Fedő alatt, lassú tűzön főzd kb. 20 percig a karcsúsító spárgalevest.

Vedd le a levest a tűzről, merj üvegtálba 2-3 merőkanálnyi levest és robotgéppel vagy fakanállal alaposan keverd el benne a szuperegészséges görög joghurtot, végül töltsd vissza a keveréket az edénybe.

A spárgalevest forrón, reszelt parmezánnal megszórva tálald.

 

Találhatsz még spárgarecepteket az NLCafén

Exit mobile version