Sajtgolyók 20 perc alatt
Villámgyors, mert 20 percbe telt kb. az első “kapavágástól” a tálalásig, amit elég jó eredménynek minősítek. Egészen addig, míg valaki azt nem mondja, hogy ő dupla adagot tálal 5 perc alatt:) Nálam a 20 is csak azért 20, mert óvatos voltam az olajjal, nem akartam megégetni a golyókat, de lehettem volna bátrabb, és akkor még gyorsabban elkészült volna. Nem mintha verseny lenne, de jó, ha van pár ilyen gyors vacsora talonban.
Két bölcsesség még gyorsan: ne legyenek túl kicsik a golyók, az a jó, ha van belül puha tartalom, ne csak mindenhol a széle legyen. Másik okosság: ha reszeléskor keletkezik pár kis sajtdarabka, ami a sajt reszelése közben letörik, már nem reszelhető, stb. Szóval azokat a potyasajtokat nyugodtan bele lehet gyúrni, ha sikerül a közepébe ügyeskedni 1-1 gombócnak, akkor még jobb lesz. Ja, és a sóval csak óvatosan/bátran – attól függően, hogy mennyire sós a sajt.
A sajtgolyók receptje a Csak a Puffin blogon olvasható.
Füstölt sajtos húsgolyó
Fasírtot szoktam készíteni, ezt a – jóval diétásabb – változatot most készítettem először. Arra gondoltam, kipróbálom úgy, hogy a hús mellé ezúttal nem teszek semmilyen kenyérfélét, még morzsát sem. Ízét a fokhagyma és a füstölt sajt adja meg. Ráadásul nem bő olajban, hanem egy sütőpapírral bélelt tepsiben készítem el, így jóval kalóriaszegényebb falatkákról van szó.
A recept az Álom.Íz.Világ blogon olvasható.
Még több tipp, hogy mit főzzünk ma:
- Mit főzzek ma vacsira? Sonkás batyut!
- Mit főzzek ma ebédre? Csirkepörköltöt
- Mit főzzek ma? Nincs ötletem! Készíts quiche-t!