Szuperegészséges reggelik, hogy már kora reggel felpörögj

nlc | 2016. Július 10.
Nagy igazság, hogy a reggeli az egyik legfontosabb étkezés, nem mindegy, mivel kezdjük a napot, ezért nagyon is érdemes odafigyelni rá, mi kerül reggel a tányérra. Tápláló is legyen, de egészséges is, finom is legyen, de ne csak üres kalóriákkal legyen teletömve.

Ha egészséges reggelikről beszélünk, akkor kezdjük az utóbbi évek nagy kedvenceivel, a turmixokkal. Egyszerűbb reggeli nincs is: szezonális gyümölcsökből bármikor könnyedén összeállíthatunk egy finom turmixot. A folyadék lehet benne víz, joghurt, tej vagy növényi tej, ízét feldobhatjuk kedvenc fűszereinkkel: jöhet az őrölt fahéj, kardamom, gyömbér, vanília, hogy csak a legnépszerűbbeket említsük. Csempészhetünk a turmixba spenótleveleket, salátaleveleket is, de egyre gyakoribbak a kifejezetten “zöld” turmixok is, amibe már uborka, leveles kel, bazsalikom is kerül többek között. Sűríthetjük zabpehellyel, szezámmaggal is, így még táplálóbb lesz a reggeli turmixunk.

Körtés turmix

 

Hozzávalók:

Trópusi turmix

Hozzávalók:

Spenótos banánturmix

Áfonyás-málnás turmix

Hozzávalók:

A turmixok mellett a kásák is nagyon népszerűek az utóbbi években, nincs életmódváltásról szóló cikk, ami ne ajánlaná reggelire a zab- és egyéb kásákat. Elkészítése szintén nagyon egyszerű, és a turmixokhoz hasonlóan ezernyi variációja létezik. 

Banános-mazsolás zabkása

Hozzávalók:

A zabpelyhet a vízzel, a tejjel és a sóval krémes sűrűségűre főzzük, meglocsoljuk mézzel és banánszeletekkel, mazsolával tálaljuk.

Mákos zabkása

Hozzávalók:

A tetejére:

Áztassuk be a zabpelyhet kevés vízbe, hogy jobban puhuljon.

A gyümölcsös öntethez egy-két kanál víz és néhány evőkanál barna cukor hozzáadásával lekvárszerűen főzve kissé sűrítsük be a vegyes gyümölcsöt.

Egy kisebb lábosban forraljunk fel 2 deci vizet. Ha méz helyett barna cukrot használunk édesítésre, akkor 1-2 evőkanálnyit most tegyünk a vízbe, hogy feloldódjon. Ha mézet használunk, azt csak tálaláskor adjuk a kásához. Amikor forr a víz, adjuk hozzá az előre beáztatott, kissé kinyomkodott zabpelyhet.

Amikor sűrűsödni kezd a kása, adjuk hozzá a mákot is. Tűzről levéve keverjük bele a darált kekszet és édesítsük mézzel.
Tálaláskor szórjuk meg csipetnyi fahéjjal és locsoljuk meg a gyümölcsös öntettel!

Málnás-fahéjas kása

Hozzávalók:

 

A tetejére:

Egy serpenyőben olaj nélkül forrósítani kezdjük a zabpelyhet, és addig forgatjuk, amíg aranybarna nem lesz. Ekkor hozzáöntjük a tejet, és pár percig kevergetjük, amíg a zabpehely tulajdonképpen megfő benne. Hozzáadjuk a cukrot.
Tálalás előtt keverjük el hideg joghurttal, darabokra vágott friss gyümölccsel. Ízlés szerint mézzel is ízesíthetjük.

További egészséges reggelik bloggereinktől:

 

 

Még több reggeli az NLCafén:

Exit mobile version