Gyorsan elkészül, és elronthatatlan ez a lecsórecept. És ha már unnád a rántottás vagy főtt tojásos reggelit, akkor dobd fel a napodat ezzel a szuperfinom és rendkívül laktató baconös-tojásos recepttel. Ropogósan friss bagettel vagy pirítóssal egyszerűen mennyei. A receptet személyenkénti mennyiségben adjuk meg, így mindenből annyiszor többet használj fel, ahány adagot készítesz.
A baconös-tojásos lecsó hozzávalói
- 2-3 szelet bacon
- 2 tojás
- 1 nagyobb paradicsom
- 2 zöldpaprika
- ízlés szerint só, bors
- fél ek. zsír vagy étolaj
Így készül a baconös-tojásos lecsó
A zsíron vagy olajon pirítsd meg a felkockázott bacon szalonnát. Közben kockázd a paradicsomot, vágd karikákra a paprikát. Dobd a paprikát a megpirult szalonnára, 5 percig, alacsony lángon párold, majd jöhet rá a paradicsom is. Ízlés szerint sózd, borsozd, továbbra is alacsony lángon főzd puhára 15 perc alatt. Vedd le a fedőt, emelj a hőmérsékleten, és kissé főzd vissza a télire is elrakható lecsó levét.
A tökéletes lecsót fejezd be a felvert és kissé megsózott tojással, öntsd a zöldséges, baconös keverékhez. Kevergetés mellett a számodra ideális keménységűre főzd a tojásos lecsót.
További lecsóreceptek az NLCafén
- Négy magyar séf megfőzte a tökéletes lecsót. Íme, a recept
- A klasszikus magyar recept helyett, készíts görög lecsót
- Imre papa így készíti mennyei lecsóját
- Felkutattuk a nyár legfinomabb lecsóreceptjét
Fotó: Pinterest