Főzhettek a paradicsomból lecsót is, vagy isteni krémes paradicsomlevest, de ha ezeken már túlvagytok, akkor érdemes kipróbálni egy-két új paradicsomos receptet is.
Őszi paradicsomos quiche
“A színes paradicsomok együtt az őszi tájat idézik meg számomra. Úgy akartam elkészíteni, hogy ez a színkavalkád is érvényesüljön az ételben. A zöld paradicsomot illetően volt némi kétely bennem (errefelé inkább csak savanyúságként fogyasztjuk), de aztán eszembe jutott a Sült zöld paradicsom című film, és belevágtam. Az újhagymás quiche receptjét dolgoztam át, szalonna és újhagyma helyett háromféle paradicsomot használva.
Nagyon gyorsan elfogyott, szeletelve már le sem tudtam fotózni!”
A recept a Tétova ínyenc blogon olvasható.
Túrós gnocchi aszalt paradicsomos mártásban
“Oda kell figyelni a héten, mit főzünk, csakis húsmentes és könnyű legyen!
Tegnap vöröslencse-főzelék, azelőtt mezei krumplis tészta, ma pedig egy újdonság szerepelt a menüben nálunk. Molnár Ágitól lestem el az aszalt paradicsomos gnocchit, aminek rendhagyó a tésztája. Ez olasz eredetű étel, ami legjobban a mi nudlinkra hasonlít, ami ugye lisztből és főtt burgonyából készül. A régi Rómában hagyományosan csütörtökön, azaz Jupiter napján ették, többnyire egyszerűen, vajjal fogyasztva, de mi a hét bármely napjára, bármelyik szósszal bátran ajánljuk! Na, milyen nap is van ma? Ennél a fajtánál a burgonyát a túró váltja fel.”
A recept a Moha mama konyhája blogon olvasható.