Fonott kalács házilag
Tegnap elkészítettem életem első eperlekvárját, amihez MUSZÁJ voltam
egy házi, csudafinom kalácsot sütni, hogy felavassuk. És mennyire jól tettem, nagyon jó uzsonna lett belőle! A lekvár pedig… olyan, mintha friss epret ennénk!
A fonott kalács receptje a Levendula lány blogján található.
Házi kakaós csiga gluténmentesen
Ha te sem ehetsz búzát, netán glutént úgy egyáltalán, és még a laktóz is felborítja az életedet, akkor tudod, milyen érzés, hogy nem ehetsz egy rendes péksütit. Természetesen vannak nagyon jó üzletek, ahol kaphatsz finomságokat. Azonban én mindig jobban szerettem a házi készítésű süteményeket. A szeretettől, ami a többi hozzávalóval együtt belekerül, valahogy még finomabb lesz. Az egyik kedvenc gluténmentes bloggeremnél találtam kakaóscsiga-receptet, amiben az tetszett nagyon, hogy olyan lisztet kellett használni, amit szeretek, és van is itthon mindig.
Így nekem a mai nap és a következő pár reggelim hőse Bokréta Veronika és a Schär. Mindig mondják a gasztrozsenik, hogy a kiváló étel titka a kiváló alapanyag. Ilyen szép kinyújtott, kelt tésztát még búzás korszakomban sem tudtam készíteni. Mondjuk, ennyi pénzért legyen is jó a liszt, nem igaz? Most sok képet teszek a bejegyzésbe, hogy lásd, milyen jó móka elkészíteni a csigákat.
A gluténmentes kakaós csiga receptje a Pink Dust blogon olvasható.
Még több péksütemény házilag:
- Kedvenc péksüteményünk: 3 kalács
- Hétköznapi luxus péksütemény: vajas tekercs reggelire
- Klasszikus péksütemény lépésről lépésre: így készül az igazi croissant