Az amerikai konyha helyett inkább a japánt kedveled, de a burger életérzésről nem mondanál le? Hallottál már a szusiburgerről? Ő jelenti majd számodra az arany középutat! Most megtudhatod, hogyan készíthetsz rizsből és tonhalból isteni burgert.
Fűszeres tonhalas rizsburger
Hozzávalók:
6 rizsburgerhez
- 2 csésze tonhal
- 3 ek. majonéz
- 1 ek. szezámolaj
- 1 és 1/2 kk. csiliolaj
- 1/2 kk. fehér paprika
- 1 ek. citromlé
- 2 szár zöldhagyma felaprítva
- 6 csésze főtt rizs (lehetőleg szusirizs)
- szójaszósz és szezámolaj a sütéshez
- 1 avokádó
- kis csiliszósz
- 6 lap nori algalap
Elkészítés:
- Keverd alaposan össze egy tálban a tonhalat, a majonézt, a szezámolajat, a csiliolajat, a paprikát, a citromlevet és a hagymát.
- Az alábbi videón látható módon az előre megfőtt rizsből formázd meg a burgereket.
- Az elkészült rizsburgereket szezámolajjal kikent tepsin süsd át. Kend meg őket szójaszósszal is, és pirítsd aranybarnára.
- Kend meg a burger egyik felét a tonhalas szósszal, és ha szereted, helyezz rá pár szelet avokádót, esetleg kínáld meg egy kis csiliszósszal is. Végül fogd össze az algapapírral. Jó étvágyat!
Forrás: Tasty