Nálatok is észrevehetően többet megy a sütő, mióta beköszöntött az ősz? Érhető, hiszen egy hűvös, őszi vasárnap délutánt mi dobhatna fel jobban, mint egy finom, lélekmelengető sütemény? Ám ha nem akarjuk, hogy az egyre gyakoribb sütipillanatok a derekunkon is meglátszódjanak, érdemes egészséges süteményreceptekkel felszerelkezve nekiindulni a hideg hónapoknak. A gyümölcs- és banánkenyerek szuper választások – a most következő receptet pedig az áfonya teszi még ínycsiklandóbbá. Íme:
Áfonyás banánkenyér
Hozzávalók:
- 3 érett banán
- 2 tojás
- 1/2 csésze görög joghurt
- 1/3 csésze méz
- 1 tk. vanília kivonat
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 és 1/2 teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 csésze áfonya
Elkészítés:
- Egy tálban nyomkodd össze a banánokat, majd keverd hozzá a tojásokat, a joghurtot, a mézet, a vaníliát és a szódabikarbónát.
- Kézi habverővel keverd hozzá a lisztet is, végül pedig add hozzá az áfonyát.
- Egy kivajazott formában, 180 fokos sütőben 50 percig süsd.
- 15 percig hagyd hűlni, mielőtt fogyasztanád.
Forrás: Goodful