Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Gasztro

Egészséges és mennyei áfonyás banánkenyér, amit neked is ki kell próbálnod

Hogy ne torkolljanak hízásba az őszi délutáni sütizgetések, nem árt máris betárazni egészséges sütireceptekből! Ilyen a most következő, mennyei áfonyás banánkenyér is.

Nálatok is észrevehetően többet megy a sütő, mióta beköszöntött az ősz? Érhető, hiszen egy hűvös, őszi vasárnap délutánt mi dobhatna fel jobban, mint egy finom, lélekmelengető sütemény? Ám ha nem akarjuk, hogy az egyre gyakoribb sütipillanatok a derekunkon is meglátszódjanak, érdemes egészséges süteményreceptekkel felszerelkezve nekiindulni a hideg hónapoknak. A gyümölcs- és banánkenyerek szuper választások – a most következő receptet pedig az áfonya teszi még ínycsiklandóbbá. Íme:

Áfonyás banánkenyér

Egészséges és mennyei áfonyás banánkenyér, amit neked is ki kell próbálnod

Hozzávalók:

  • 3 érett banán
  • 2 tojás
  • 1/2 csésze görög joghurt
  • 1/3 csésze méz
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 és 1/2 teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 csésze áfonya

Elkészítés:

  1.  Egy tálban nyomkodd össze a banánokat, majd keverd hozzá a tojásokat, a joghurtot, a mézet, a vaníliát és a szódabikarbónát.
  2. Kézi habverővel keverd hozzá a lisztet is, végül pedig add hozzá az áfonyát.
  3. Egy kivajazott formában, 180 fokos sütőben 50 percig süsd.
  4. 15 percig hagyd hűlni, mielőtt fogyasztanád.

 Forrás: Goodful

Címlap

top