Tartanál egy húsmentes napot? Szuper ötlet, és az ilyen recepteknek hála, mint a most következő, attól sem kell tartanod, hogy hús nélkül nem laksz majd jól. Ebben a tálban a finom és színes sült zöldségek garantálják az ínycsiklandó ízeket, a quinoa (helyettesítheted bulgurral is) pedig biztosítja a jóllakottság érzetét. Dobd össze vacsorára, vagy vidd magaddal a munkahelyedre ebédnek. Íme:
Sült zöldséges quinoatál
Hozzávalók:
- 2 cukkini felkockázva
- 2 répa felkockázva
- 1 piros kaliforniai paprika felkockázva
- 1 sárga kaliforniai paprika felkockázva
- 1 tk. citromhéj
- 1 tk. só
- 1 tk. bors
- 1/2 tk. fokhagymapor
- 1/4 csésze olívaolaj
A quinoához:
- 1/2 ek. olívaolaj
- 1/2 csésze quinoa
- 1 csésze víz
- 1/4 tk. só
- 1/3 csésze mandula (szeletelt)
Elkészítés:
- A felkockázott zöldségeket keverd össze a sóval, borssal, fokhagymaporral, citromhéjjal és olívaolajjal egy nagy tálban.
- Szórd őket egy tepsire és 200 fokos sütőben 40 percig süsd.
- Ezalatt készítsd el a quinoát: hevítsd fel az olajat, majd pirítsd rajta a quinoaszemeket 2 percig. Ezután öntsd fel vízzel, sózd, és hagyd közepes lángon főni 15-20 percig. Ha bulgurt készítesz, ugyanígy járj el.
- Keverd össze a sült zöldségekkel, szórd rá a mandulát, valamint kínáld meg egy kis petrezselyemmel és citromhéjjal. Jó étvágyat!
Forrás: Goodful