Rengeteg ismerősömről derült ki, hogy bár imádják a balzsamecetet és a balzsamecet alapú salátaönteteket, a balzsamecetkrémről még sosem hallottak. Pedig a krém állagú balzsamecet olyan fenséges öntetvariáció, amit ha egyszer kipróbál az ember, minden ételre azt akarja majd tenni! Az olasz különlegesség már itthon is egyre több boltban kapható, de van egy még jobb hírünk: egyszerű trükkel otthon is elkészíthetjük!
Még több saját készítésű salátaöntet az NLCafén:
- Csináld magad salátaöntetek Jamie Oliver konyhájából
- 3 izgalmas salátaöntet
A trükk a következő:
1. Végy egy üveg sima balzsamecetet.
2. Az üveg egész tartalmát öntsd egy nem ragadós serpenyőbe. Forrald fel, majd főzd közepes lángon. Ne felejtsd el kinyitni az ablakot, ugyanis elég erős illata lesz!
3. Addig főzd – időnként kavard is meg –, amíg a fele folyadékot elveszíti, és szirupos állagúvá válik.
4. Már készen is vagy: teheted húsokra, sajtokra, salátára, zöldségekre, sőt krumplira vagy gyümölcsökre is! Hűtőben pedig hetekig eláll légmentes tárolóban.
Forrás: Popsugar