Szerintünk már az is a boldogság egyik legmagasabb formája, ha csak végignézzük ezeket az ínycsiklandozó képeket, szóval bele sem merünk gondolni, milyen lehet most, a szürke esős időtől elmenekülve beleharapni egy szelet sütőtökös csodába… Valószínűleg túl jó.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 csésze zabliszt
- 1 csésze darált mandula
- 1/2 csésze kölesliszt
- 2 tojás
- 1/2 csésze szilárd kókuszolaj
- só
A töltelékhez:
- 500 g sütőtök felkockázva
- 3 füge cikkekre vágva
- 1/4 csésze tej
- 100 g ricotta
- 3 tojás
- egy marék bazsalikom
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 50 g kecskesajt
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. Locsoljuk meg a sütőtökkockákat egy kis olajjal, és tegyük őket sütőbe úgy 30 percre.
3. Míg a tök készül, gyúrjuk meg a tésztát az alapanyagokból, és béleljünk ki vele egy közepes piteformát. Ha kész, süssük elő a pitét nagyjából 10 perc alatt!
4. Egy nagyobb edényben verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejet és a ricottát, a fűszereket és kinyomott fokhagymát, míg egységes masszát nem kapunk.
5. Tegyük bele a bazsalikom felét a keverékbe, majd helyezzük bele a kecskesajtot is, apróbb darabokban.
6. A piteformába helyezzük el a sütőtököt, öntsük nyakon a ricottás mártással, végül pedig helyezzük rá a fügeszeleteket. 40 perc alatt süssük készre!
7. A maradék bazsalikommal megszórva tálaljuk, és fogyasszuk nagyon-nagyon boldogan.