Gasztro

Isteni halas tortilla szendvics, amit gyorsan összedobhatsz

Ha kifogytál az ötletekből a gyors ebédeket illetően, jöhetnek a halas fogások!

Köztudott, hogy annak ellenére, hogy tudjuk, milyen egészséges, nem fogyasztunk elegendő halat. A legtöbbször egyszerűen csak elfelejtjük, mikor az ebédlehetőségeken gondolkozunk – pedig igazán jólesik a szokásos csirkét néha valami könnyű halra cserélni. Az alábbi tortilla szendvics ebédre és vacsorára is kiváló választás, ha csak gyorsan összedobnál valamit.

 Tortilla szendvics hallal

Isteni halas tortilla szendvics, amit gyorsan összedobhatsz

Hozzávalók:

8 adaghoz (16 tortilla)

A salátához:

  • 3 csésze káposzta, felcsíkozva
  • fél csésze lila hagyma, felkockázva
  • 1 csésze tejföl
  • 1 lime leve
  • egy csipet só

A szendvics többi részéhez:

  • 4 tilápiafilé (vagy harcsafilé)
  • 1/4 tk. cayenne bors
  • fél tk. fokhagymapor
  • fél tk. római kömény
  • fél tk. só
  • fél tk. bors
  • kisebb méretű tortillák
  • koriander, lime

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a köret hozzávalóit egy nagy tálban, majd tegyük félre.
  2. A halhoz való fűszereket keverjük össze, majd szórjuk meg vele a halfilék mindkét oldalát.
  3. Közepes lángon, kis olajon süssük meg a halfiléket, mindkét oldalukat 8-8 percig. Vágjuk őket kis darabokra.
  4. A tortillalapokat is pirítsuk át, magas lángon. Ha készen vannak, állítsuk össze a szendvicset: pakoljunk a salátából és a halból is bele, majd locsoljunk rá friss lime-levet és szórjuk meg korianderrel.

Forrás: Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top