Ha kedveled az ázsiai konyha ízvilágát, ki kell próbálnod a most következő csirkereceptet! Most végre megtudhatod, mitől lesz olyan omlós a csirke a kínai éttermekben, és egy isteni szósz elkészítésének titkát is magadévá teheted. Ráadásul minderre csak 20 percet kell szánnod! Íme:
Kínai kesudiós csirke
Hozzávalók:
4 adaghoz
- 500 g csirkemellfilé
- 2 teáskanál étkezési szódabikarbóna
- 3 evőkanál szójaszósz
- 3 evőkanál rizsecet
- 3 evőkanál halszósz
- 2 teáskanál szezámolaj
- egy csipet bors
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 6 evőkanál víz
- 2 evőkanál mogyoróolaj (vagy növényi olaj)
- 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1/2 hagyma, felkockázva
- 1 zöld kaliforniai paprika, felkockázva
- 1/2 csésze pirított kesudió
Elkészítés:
- Keverd össze a csirkét a szódabikarbónával úgy, hogy mindenhol érje. Tedd félre 15 percre, majd szűrd le egy tésztaszűrőben, ha pedig maradt rajta víz, itasd fel papírtörlővel.
- A szósz hozzávalóit (a szóját, a rizsecetet, a halszószt, a szezámolajat, a borsot) keverd össze egy zárható üvegben, és rázogasd is fel. Tedd félre.
- Tedd a csirkét egy tálba, önts rá 3 evőkanálnyit a kész szószból, és marináld 20 percig.
- A maradék szószhoz add hozzá a kukoricakeményítőt és a vizet. Rázd össze.
- Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, pirítsd rajta 15 másodpercig a fokhagymát, majd 1 percig a hagymát is.
- Add hozzá a csirkét és a paprikát. Körülbelül 2 percig süsd, amíg a csirke fehérré nem válik.
- Öntsd rá a szószt, forrald fel, majd további 2-3 percig főzd.
- Szórd rá a kesudiót és tálald rizzsel. Jó étvágyat!
Forrás: RecipeTinEats