Ha éhes maradsz 2 tojástól önmagában, próbáld ki ezt a trükköt: keverj hozzá szuperegészséges spenótot és tápanyagban gazdag quinoát! A rántottának így nem csak isteni ízt és állagot adhatsz, hanem rendesen megdobhatod a fehérjetartalmát is – ennek hála pedig garantáltan jóllaksz majd.
Spenótos, quinoás rántotta
Hozzávalók:
- fél evőkanál olívaolaj
- 1 kiskanálnyi fokhagyma
- 2 tojás
- egy kis tej
- csipet só, bors
- 1 csészényi bébispenót
- 1/2 csésze quinoa
Elkészítés:
- A quinoát kétszeres mennyiségű vízben főzd meg, körülbelül 15-20 perc alatt, közepes lángon, időnként megkeverve.
- Eközben hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, pirítsd meg rajta a fokhagymát, majd dobd rá a bébispenótot és hagyd megfonnyadni.
- A tojásokat verd fel egy tálban, sóval és egy löttyintésnyi tejjel (használhatsz joghurtot, vagy krémsajtot is).
- A felvert tojásokat öntsd a spenótra és süsd meg meg őket.
- Végül az elkészült rántottát és az elkészült quinoát keverd össze, a tetejére pedig szórj egy kis parmezán sajtot. Jó étvágyat!
Forrás: Popsugar