Közelednek az ünnepek, sokak pedig már most elkezdik fejben összeállítani a karácsonyi menüt. Ha az előételre még nincs ötletünk, íme, egy mennyei fogás, amit kipróbálhatunk: a sült kecskesajtos mártogatósnak egy vendég sem fog tudni ellenállni!
Sült kecskesajtos mártogatós
Hozzávalók:
- 280 g kecskesajt
- 1/2 csésze tejföl
- 1 citrom héja
- 3 kk. friss zsálya, vagy 1 kiskanál szárított zsálya
- 1/4 kk. só
- 1/4 csésze méz
- 1/4 csésze aszalt vörös áfonya
- 1/4 csésze sózott, pörkölt tökmag
- 1/4 csésze hámozott, pirított mandula
- pirított bagettszeletek a tálaláshoz
Elkészítés:
- 200 fokra melegítsd elő a sütőt.
- Keverd össze a kecskesajtot a tejföllel, a citromhéjjal, a zsályával és a sóval.
- Az így kapott krémet tedd kerámia sütőformákba, úgy, hogy az edény 3/4-ig érjenek.
- Süsd őket 20 percig.
- Locsolj rájuk mézet, és szórd az áfonyát, a tökmagot és a mandulát a tetejükre. Kínáld friss, ropogósra pirult bagettel!
Forrás: Popsugar