Egy nagy bögre gőzölgő kapucsínó már önmagában lélekmelengető finomság, de sajnos van az a fajta szürke és nyirkos őszi vagy téli délután, amin már a kedvenc habos kávénk sem segít. Ekkor érkezik el az ideje, hogy bevessük a Nutellát! A Nutellával készült kapucsínó felér egy dekadens desszerttel, de ne is törődjünk a kalóriákkal: egy ilyen szívderítő finomságot bármikor megérdemlünk!
A Nutellás cappuccino hozzávalói:
2 adaghoz
- 2 csésze tej (a legfinomabb, ha sima tejet használsz, de ha érzékeny vagy, bármilyen alternatív tejjel készítheted)
- 1/2 csésze Nutella
- 1/2 evőkanál espresso por
Így készítsd el a Nutellás cappuccinót:
- Forrald fel a tejet egy kis lábosban.
- Öntsd át a tejet egy turmixba.
- Add hozzá a Nutellát és az espresso port.
- Közepes fokozatra kapcsolva keverd össze.
- Önts fel vele félig poharakat.
- A turmixban maradt kávét a legmagasabb fokozaton habosítsd fel, majd ezzel koronázd meg az italokat. Ha szeretnéd, megszórhatod kakaóporral vagy aprított mogyoróval is!
Forrás: Popsugar