Az avokádó elképesztő, feldolgozhatatlan népszerűségi hulláma nyugvópontra látszik térni: az avokádórózsa, avokádópalacsinta, avokádóbrownie és avokádós pirítós után úgy tűnik, leáldozott a napja. Remélhetőleg ebben a durva mexikói avokádóhelyzet is fontos szerepet játszik, de nincsenek illúzióink, lehet, hogy csak ráunt a gyorsan váltó hipszter egészségtudatos világ.
De aggodalomra semmi ok, a rést máris betömték, méghozzá a sütőtökkel, ami nemcsak egészséges és finom, de ráadásul még szezonja is van!
Hogyan csináld? Tény, hogy kicsit macerásabb, mint az avokádós pirítós, itt ugyanis kis olívaolajjal meglocsolva meg kell sütni a felkockázott sütőtököt. A kész tököt aztán krémesítjük, ízlés szerint ízesítjük (zsályával vagy bármilyen zöldfűszerrel nagyon izgalmas), és ugyanúgy rákenjük a mindennapi tönkölykenyerünkre.
Izgalmas új íz, ami ráadásul szuperül variálható – ha pedig egyszer rászánjuk magunkat egy nagyobb tök elkészítésére, jó sokáig elég lesz!