Mind átéltük már ezt a helyzetet: egy rosszabb napunkon, mikor az idő is rossz, az életkedvünk pedig a nullához közelít, úgy érezzük, most csak egy laktató, lélekmelengető komfortkaja segíthet átvészelni a válságot. Például egy nagy tál gőzölgő, mennyeien krémes és sajtban gazdag tésztaétel. Igen ám, de nem fogjuk-e még rosszabbul érezni magunkat egy ilyen kalóriabomba elfogyasztása után? Ha elbizonytalanodtál a válaszon, itt a megoldás: váltsd ki avokádóval a sajt egy részét, és máris diétabarátabbá tetted ezt a népszerű stresszkaját.
Avokádós kecskesajtos tészta
Hozzávalók:
4-6 adaghoz
- fél tk. kókuszolaj
- 1 ek. mandulaliszt
- 2 érett avokádó
- 1 lime leve
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/4 csésze kecskesajt
- 1/4 tk. chili pehely
- 1 ek. bazsalikom
- 1/4 csésze sovány tej
- egy csipet só
- 2 csésze teljes kiőrlésű tészta
- 1/4 csésze reszelt mozzarella
Elkészítés:
- Olvaszd fel egy serpenyőben a kókuszolajat. Pirítsd meg rajta a mandulalisztet. Főzd meg a tésztát.
- A feldarabolt avokádót a lime levével, a felaprított fokhagymával, a kecskesajttal, a chilivel, a bazsalikommal, a tejjel és a sóval együtt dolgozd össze aprítógépben vagy turmixban. Egy homogén állagú krémet kell kapnod.
- A megfőtt tésztát öntsd egy kerámia tálba, keverd hozzá az avokádós krémet. Szórd a tetejére a mandulalisztet, valamint a reszelt mozzarellát.
- 175 fokos sütőben 7-8 percig süsd. Jó étvágyat!