Vannak olyan ízpárosítások, amik összhangja egyszerűen megkérdőjelezhetetlen: ilyen a spenót, a lazac és a tojás találkozása is. A most következő receptet egy kiadós villásreggeli, vagy egy könnyű ebéd alkalmával is bevetheted – egyik esetben sem fogsz csalódni a mennyei ízekben!
Tojásos egytál lazaccal és spenóttal
Hozzávalók:
1 főre
- 170 g lazacfilé
- 1 tojás
- 1ek. olívaolaj
- 3 csésze friss spenót
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- só, bors
Elkészítés:
- 160 fokra melegítsd elő a sütőt.
- Egy kerámiatálba locsolj olívaolajat, dobd rá a spenótot, a felaprított fokhagymát, a sót a borsot. Forgasd össze, hogy a fűszerek és az olaj jól átjárják a spenótot!
- A spenótra helyezd rá a lazacfilét, mellé pedig üss egy tojást. Sózd, borsozd őket.
- 20-25 percig süsd. Ha elkészült, locsolj egy kis citromlevet a lazacra, hagyd 5 percig hűlni, és aztán csak élvezd!