A házi készítésű csokik és bonbonok remekül megállják a helyüket mint ehető karácsonyi ajándékok. Most azoknak kedvezünk, akik nem tudnak betelni a mogyoróvaj és a csoki párosával és mutatunk egy olyan édességet, amit büszkén adsz majd ajándékba! Már ha kibírod, hogy ne fald fel addig!
Mogyoróvajas csokikosarak
Hozzávalók:
A csokis réteghez:
- 1 csésze étcsoki darabokra törve
- 1/4 csésze kókuszolaj
- 1 tk. vaníliakivonat
A mogyoróvajas réteghez:
- 1/2 csésze mogyoróvaj
- 1/4 csésze méz
- 2 ek. kókuszolaj
Elkészítés:
- Egy hőálló edényben tedd 45 másodpercre mikróba az étcsokit és a kókuszolajat. Keverd hozzá a vaníliát.
- Bélelj ki egy muffin sütőformát muffinos papírokkal. A csokis keverék felét öntögesd bele a formákba. 15 percre tedd be a hűtőbe.
- Ezalatt készítsd el a mogyoróvajas réteget: a mogyoróvajat, a mézet és a kókuszolajat öntsd egy edénybe, és tedd mikróba 15 másodpercre.
- Oszd el a mogyoróvajas krémet is a muffinformákban, majd tedd vissza a hűtőbe 5 percre.
- Végül, öntsd fel őket a csokival, majd 1 órát pihentesd hűtőben.
- Ajándékozásig vagy fogyasztásig tárold hűtőben.